Vredestein


Autobanden van Vredestein

Het bandenmerk Vredestein bestaat al ruim honderd jaar en heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand merk. Het merk is onderdeel van Apollo Vredestein B.V., een Nederlandse producent van banden. Niet alleen voor auto’s, maar ook voor landbouwvoertuigen en fietsen. Het merk is tegenwoordig onderdeel van het Indiase Apollo Tyrres Ltd, is gevestigd in Amsterdam en Enschede en produceert elk jaar ongeveer 6 miljoen banden van de merken Apollo en Vredestein.


Een ruim 100 jaar oud Nederlands topmerk

In 1908 wordt de heer Emile Louis Constant Schiff eigenaar van de Nederlandse Guttapercha Maatschappij. In 1909 verandert de naam in N.V. Rubberfabriek Vredestein. Het bedrijf produceert rubberen producten, zoals schoenhakken, tennisballen, vloerbedekking en laarzen. In 1909 wordt een eigen fietsbandenfabriek geopend en pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw richt het bedrijf zich op banden. Met groot succes! Vredestein een Nederlands A-merk dat wereldwijd gerenommeerd is.


Productie van hoogwaardige banden in Nederland

Vredestein wordt in 2009 overgenomen door het Indiase Apollo Tyres Ltd, dat de naam verandert in Apollo Vredestein. Het grootste deel van de productie vindt nog altijd plaats in Enschede, waar fors geïnvesteerd is in de productiecapaciteit. Elk jaar worden hier ruim 6 miljoen zomerbanden, winterbanden en all-season banden geproduceerd. Het Merk staat nog altijd voor kwaliteit, niet alleen in Nederland maar ook in alle 18 andere landen waar het bedrijf verkooporganisaties heeft.


Terug naar onze merken

Bent u al klant?

Nog geen klant? Meld u aan als klant via ons klant aanvraag formulier.

Klant worden