Michelin

Autobanden van Michelin

Het Franse Michelin is ‘s werelds grootste producent van banden. De kracht van Michelin schuilt in de goede combinatie van drie belangrijke eigenschappen van autobanden, te weten: 1] goede veiligheid, 2] lange levensduur en 3] brandstofbesparing. Bij Europese automobilisten staat Michelin op nummer 1 als het gaat om veiligheid, vooral op natte wegen. Maar ook op het gebied van de levensduur winnen de Michelin autobanden het van de belangrijkste concurrenten.


Nummer 1 in veiligheid en brandstofbesparing

Michelin zet zich in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hierdoor is zij niet alleen toonaangevend in veilige banden, maar ook in zuinige banden, zo blijkt uit rolweerstandtests van haar autobanden. Het beroemde Michelinmannetje staat niet voor niets overal in de wereld voor kwaliteit. Als marktleider investeert Michelin volop in veiligheid, duurzaamheid en zuinigheid.


Innovatief vanaf het begin in 1889

Na de oprichting van het bedrijf in 1889 bereikte Michelin in korte tijd een paar hoogtepunten. Zo werd in 1891 de eerste verwisselbare fietsband ontwikkeld. En in 1895 introduceerde Michelin de eerste rubberen band voor auto’s. Het innovatieve Franse bandenbedrijf Michelin bleef hierna voorop lopen. Bijvoorbeeld door de eerste comfort band voor vrachtwagens te introduceren en de eerste rubberen banden voor treinen te ontwikkelen.


Terug naar onze merken

Bent u al klant?

Nog geen klant? Meld u aan als klant via ons klant aanvraag formulier.

Klant worden