Goodyear

Autobanden van Goodyear

Goodyear werd in 1898 opgericht door Frank Seiberling die in dit jaar zijn eerste fabriek kocht, waaruit de Goodyear Tire and Rubber Company ontstond: de grootste banden- en rubber producent van de wereld. Het bedrijf begon met 13 arbeiders die fietsbanden, rijtuigbanden, hoefijzer zolen, brandslangen en pokerfiches maakten. Nu is het bedrijf aanwezig op alle continenten, produceert het allerlei rubberproducten voor de industrie en autobranche, waaronder autobanden. De banden van GoodYear zijn wereldberoemd en het merk synoniem met topkwaliteit.


Baanbrekende verbeteringen en technische doorbraken

De oprichters van Goodyear waren uiterst ondernemend en innovatief. En dat is nog altijd terug te zien in de baanbrekende verbeteringen, technische doorbraken, nieuwe uitvindingen en primeurs. Het bedrijf richtte in 1943 een ontwikkelcentrum op dat inmiddels duizenden patenten bezit. De uitvindingen van de technici van Goodyear gaan verder dan alleen autobanden en auto-onderdelen, want het bedrijf is ook actief in kunstharten, kunstgras, verpakkingsmaterialen en meer!


Veel historische mijlpalen in banden

In 1909 ontwikkelt Goodyear de eerste luchtband voor vliegtuigen, die de sledes en fietsbanden verving die daarvoor voor vliegtuigen gebruikt werden. In haar lange historie heeft het bedrijf tal van mijlpalen bereikt op het gebied van banken. Zo stelde Goodyear in 1901 banden beschikbaar voor de nieuwe raceauto van Henry Ford, waarmee de race carrière van Ford in de versnelling ging. En in het jaar 1913 had Goodyear een primeur door als eerste te werken met een lopende band.


Terug naar onze merken

Bent u al klant?

Nog geen klant? Meld u aan als klant via ons klant aanvraag formulier.

Klant worden