Bridgestone

Autobanden van Bridgestone

Toen Shojiro Ishibashi in de jaren dertig van de vorige eeuw het bandemerk Bridgestone oprichtte, was dit de start van ’s werelds grootste branden- en rubberbedrijf met een hoofdkantoor in Tokio. Omdat banden uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een goede naam hadden, koos hij voor een Engelse bedrijfsnaam. Hiervoor vertaalde hij eenvoudig zijn eigen achternaam Ishibashi, die in het Japans stenen brug betekent. Oftewel: Bridgestone.


Hoogkwalitatieve én verantwoorde autobanden

Bridgestone streeft ernaar de wensen en eisen van de consument én die van de maatschappij te combineren. Dit leidt niet alleen tot populaire hoogkwalitatieve autobanden, maar heeft bijvoorbeeld ook tot gevolg dat Bridgestone actief banden recyclet. Hiervoor heeft het bedrijf een techniek ontwikkeld waarmee autobanden verwerkt kunnen worden tot brandstof voor cementovens. Ook werkt Bridgestone aan brandstofbesparing door de rolweerstand van haar autobanden te verlagen.


Dé bandenproducent van de wereld

Aan het begin van de 21e eeuw besloot Bridgestone grote internationale investeringen te doen om haar positie als dé bandenproducent te versterken. Het bedrijf opende nieuwe fabrieken in Polen, Japan, Mexico, Indonesië en Costa Rica en kocht 18,9 procent van de aandelen van de Finse bandenproducent Nokian PLC. Naast de merken Bridgestone en Firestone verkoopt het Japanse concern banden onder de merknamen Dayton, First Stop, Seiberling, Road King en Peebless. De autobanden van Bridgestone worden in maar liefst 40 fabrieken wereldwijd geproduceerd.


Terug naar onze merken

Bent u al klant?

Nog geen klant? Meld u aan als klant via ons klant aanvraag formulier.

Klant worden